Rapid, Sport

Ole! Ole! Mulțumim Rapidule!

Nu cred că e un secret pentru cineva faptul că sunt suporter al echipei Rapid București. Nu sunt cel mai înfocat, nici măcar în primul pluton, nu am fost meci de meci la stadion și nici nu am făcut deplasări cu galeria, dar am susținut și apărat echipa în orice context am avut ocazia.

Spre deosebire de suporterii mai în vârstă, cei care așteptau ani la rând pentru un trofeu, eu am prins destul de ușor 2 titluri din 3, vreo 4 cupe ale României și fenomenalul parcurs din Cupa UEFA din sezonul 2005/2006. Meciurile din Giulești din acel an sunt de neuitat. La golul lui Niculae din meciul cu Hamburg am țipat gol înainte ca el să șuteze. Eram pe stadion și știam că trage de la distanță. Am simțit pur și simplu că e gol. Anul ăla a fost fantastic.

decathlon.ro

Am prins însă și o insolvență, am trăit retrogradarea, dar și bâlciul ieftin în cazul bricheta. M-am bucurat ca un copil la golul lui Săpunaru din meciul pierdut pe la comisii, iar dacă îmi este ciudă de ceva în ceea ce privește Rapidul, mă ucide faptul că echipa nu a avut niciodată conducători care să o protejeze de furtișagurile de la LPF. Toți ceilalți conducători erau în stare de orice pentru propria echipă, în timp ce Copos doar se lamenta și plângea în fața stadionului, fără să iasă în față și să lupte așa cum o făceau jucătorii sau suporterii rapidiști. Iar după Copos… poate acum. Nu e treaba mea ce se întâmplă la club, dar consider că alta ar fi fost soarta Rapidului dacă s-ar fi îngrijit cineva pe bune de acest club.

Tocmai pentru că echipa nu îmi aparține, tot ceea ce poate face un suporter e să-și susțină echipa. Necondiționat. Am fost să-i văd în toate ligile în care au jucat. Am vorbit de ei la radio chiar și după un egal cu șaormarii din Dorobanți. Pe Facebook am frigiderul plin. Totul pentru echipă.

Am sperat până în ultima clipă că vom promova în sezonul trecut , dar nu a fost să fie. Sper și anul acesta, așa că, din superstiție, mi-am făcut abonament ca să le pot arăta nepoților cardul norocos care a participat la ultima promovare a Rapidului în Liga I, pentru că vom promova și nu ne vom mai da bătuți niciodată.

Ai putea avea și tu o astfel de amintire, mai ales că mai sunt locuri suficiente pe stadionul (deocamdată virtual) Rapidului. Abonamentul vine la pachet cu tot felul de cadouri din partea clubului – un exemplu e tricoul din fotografie, tricoul oficial al acestui sezon. Intră și tu aici pentru un abonament 2020/2021.

În plus, la cum stau lucrurile, e posibil să ne întâlnim în tribune încă de anul aceasta. Ne vedem la stadion!

 

Tagged , ,

1 thought on “Ole! Ole! Mulțumim Rapidule!

  1. Multumim, George Zafiu! Tu si Dan Filoti sunteti printre putinii rapidisti declarati din media romaneasca si va multumim pentru faptul ca v-ati asumat “implutul de frigider”.

    Am fost impreuna la acel meci superb cu Hamburg cand stateam cate doi pe un scaun la peluza. Imi aduc aminte ca fugeam de la liceu impreuna cu mic grup de prieteni ca sa vedem Rapidul la meciurile de acasa din cupa UEFA.
    Ca orice rapidist adevarat am achizitionat si eu un abonament (la t1) .

    Multa bafta si sa ne vedem pe (noul) stadion si daca se poate si in Liga 1.
    George

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *