Podcast

Mirela Retegan * O să ne întoarcem la pupici cu sclipici

Nu traversăm cea mai fericită perioadă a vieții noastre, dar nici nu ar trebui să ne plângem, cel puțin nu acum, când încă suntem la început. Virusul COVID19 a închis planeta în doar câteva săptămâni și a trimis acasă sute de milioane de oameni doar în ultimele zile. Printre ei și Mirela Retegan, tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli sau Antrenorul Părinților pentru cei mai mari.

Mirela a decis să intre în carantină alături de fiica ei, Maya, după ce aceasta a revenit de la Londra în urmă cu 10 zile. Și de atunci se adaptează în fiecare zi unui nou stil de viață, care o să devină obișnuință în foarte scurt timp. Muncește mai mult decât o făcea înainte de izolare și a mărturisit că i-ar trebui cel puțin 1 an ca să revină la zi cu lucrurile din urmă.

Mirela are un program foarte strict în carantină și și-a propus să facă zilnic ceva pentru cap, ceva pentru suflet, pentru corp, pentru viitor și pentru ceilalți.

Ne vorbește despre ce face Gașca Zurli în această perioadă, despre pariul pus cu Dani Oțil de la Neatza, are soluții pentru părinții care stau toată ziua cu cei mici pe cap, are ceva sfaturi și pentru oameni mari, iar la final se lasă pradă emoțiilor pentru că dorul de viața ei obișnuită e foarte puternic.

Acesta este primul meu podcast. Am ales pentru acest moment un om fain, care spune atât de multe lucruri în 30 de minute, încât îmi e greu să mă opresc la unul singur.

Pe scurt, ce am aflat de la Mirela azi:

  • Mi-ar trebui 1 an de izolare ca să revin la zi cu lucrurile din urmă
  • Am pus un pariu cu Dani Oțil, dar nu știe ce îl așteaptă
  • Realizez că toate hainele pe care le-am cumpărat în ultim lună o să rămână pe raft multă vreme de acum încolo și că mașina care stă în fața casei o să intre într-o binemeritată pauză
  • Oamenii mari pot să îi ajute pe cei mici să accepte această situație dacă o vor accepta ei mai întâi
  • Părinții greșesc facând două programe, unul pentru copii și unul pentru ei
  • O să vină o zi când s-ar putea să nu mai conteze deloc ceea ce credeam noi că o să conteze foarte tare
  • Acolo unde există iubire și dorința de a rămâne împreună până la sfârșitul zilelor nu vor fi probleme, acolo unde cei doi au rămas împreună din diverse motive s-ar putea să fie o probă foarte grea această perioadă
  • Când am avut în toamnă ultimul spectacol la Cluj și erau 7.000 de oameni, le-am zis colegilor mei înainte de spectacol – vă rog să conștientizați ce vi se întâmplă și să vă uitați bine de tot în jurul vostru pentru că nu știu dacă mai trăim vreodată chestia asta
  • La ultimul spectacol din martie de la Sala palatului le-am zis – aș vrea să vă bucurați din toată inima pentru că 5.000 de oameni sunt aici cu voi pentru că e o experiență unică pe care foarte puțini artiști ajung să o trăiască și pentru că nu știu dacă o să ni se mai întâmple
  • Cred că se vor schimba foarte mult relațiile dintre noi. Cred că vom realiza că nu merită să ne pierdem timpul cu oameni toxici, cu relații care nu ne înalță, cu care nu construim. Cred că vom alege mult mai selectiv cu cine ne vom petrece timpul, ce vom face cu timpul nostru. Cred că timpul va fi prețuit mult mai tare.

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *