Podcast

Claudia Ilinca: Este examenul generației noastre * Miruna Georgescu: În București s-a stabilit ce patologie preia fiecare spital de pediatrie

Vorbim foarte mult zilele acestea despre copiii noștri și experiențele prin care trecem alături de aceștia. M-am gândit că nu ar strica să stau de vorbă în podcast-ul de azi cu două persoane importante din viața copilului meu, învățătoarea și pediatrul ei.

Vom vorbi astăzi despre experiența școlii online și despre cum ar trebui să reacționăm în cazuri în care în mod obișnuit am merge cu copilul la spital, dar acum ne supunem altor riscuri atunci când părăsim locuința.

Ascultă podcast-ul și dacă vrei să împarți cu noi experiența ta, te invit să lași un comentariu.

 

Claudia Ilinca de la școala Little Genius din București este învățătoarea Alexandrei și pedagogul care a găsit împreună cu părinții o soluție pentru ca cei mici să nu își întrerupă cursurile.

 

 

 • Sistemul de învâțământ românesc nu e pregătit pentru această situație. Ceea ce încercăm noi să facem e o încercare, nu e școală online. Școala online presupune mult mai multe lucruri decât o interacțiune pe o platformă video cu copiii și apoi să le dăm ceva de lucru.
 • Absența fizică este cel mai dificil lucru acum în lucrul cu copiii. Prezența cadrului didactic lângă copil este importantă.
 • Eu personal voi termina programa școlară, dar nu pot să fiu egoistă și să mă gândesc doar la mine. Îmi dau seama că în acest context egalitatea de șanse nu se aplică. Am colege care lucrează la sat și acolo nu se poate pune problema să se termine programa. La nivel de sistem nu știu ce soluție vor găsi.
 • Dacă s-ar pune problema înghețării anului școlar iarăși vorbim de egalitatea de șanse pentru că sunt școli care s-au mobilizat și au reușit. Ne vom afla în situația în care vor fi copii care au terminat materia și va fi o provocare pentru toată lumea să reiei aceeași programă astfel încât să le menții vie atenția și să nu îi plictisești daca nu se va regândi totul.
 • Cei care au avut ocazia în aceste zile să lucreze pe diverse platforme au învățat să utilizeze dispozitivele într-un mod pozitiv.Cei mici ar trebui să învețe informatică pentru că îi ajută foarte mult.
 • Sunt sigură că această experiență îi va maturiza mult. E examenul generației noastre.

 

 

Miruna Georgescu este medic specialist pediatru la Spitalul de Pediatrie Medlife București, omul care a fost alături de Alex în situații mai puțin plăcute, dar peste care am trecut cu brio.

 

 

 • Dacă părinții ar respecta condițiile stării de urgență și ar ține copiii în casă, numărul îmbolnăvirilor de sezon în această perioadă ar trebui să fie destul de redus.
 • La primele semne de boală ar trebui să ceară sprijinul medicului de familie sau al pediatrului și să se trateze acasă. De la distanță pot primi sfaturi. Dar prin telefon nu se pot da antibiotice sau tratamente mai complexe.
 • În București s-a stabilit ce patologie preia fiecare spital de pediatrie.
 • Rog părinții să mai uite în chestionarul de la intrarea în clinici contactul cu persoane care vin din zone cu risc.
 • Nu ezitați să cereți sfatul telefonic unui pediatru sau medic de familie pentru a nu bloca inutil salvările sau camerele de gardă.
 • Evitați mersul inutil prin aglomerații.

 

 

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *