Muzica

We Will Rock You revine la Sala Palatului

Am vrut să scriu despre We Will Rock You încă de la vizionarea din aprilie, dar m-am luat cu altele și am uitat. Mi-am reamintit cum a fost doar după ce am aflat că We Will Rock You revine la Sala Palatului în această toamnă, mai exact pe 13 și 14 noiembrie.

Nu sunt cel mai avizat să vorbesc despre musicaluri, dar nu scriu în calitate de specialist, ci doar în aceea de spectator. Avem așteptări foarte mari, dublate de discuția cu unul dintre producători avută chiar cu câteva minute înainte de startul show-ului. Loredana și Răzvan Vasilescu garantau și ei cu numele lor pe afișul spectacolului. Unde mai pui că muzica e scrisă de Queen, iar Bryan May ne invita într-un video să nu ratăm premiera.

Cum a fost? Primele 10 minute au fost groaznice. Ba nu, primele 20 de minute au fost groaznice. După jumătate de oră am vrut să ies, dar mi-am zis că nu poate să mai dureze mult și am rămas. Bine am făcut. Chiar dacă asta am simțit la început, cele 30 de minute sunt importante pentru ceea ce urmează după.

De ce merită să vezi We Will Rock You România?

1. umorul englezesc combinat cu câteva replici autohtone generează scene în care am râs până la lacrimi.

2. Lucian Ionescu, tânărul care îl interpretează pe Galileo Figaro a ridicat sala în picioare, de multe ori singur.

Galileo Figaro & Scaramouche

3. Mara Căptaru (Scaramouche) are o voce senzațională. Face o pereche foarte bună cu băiatul de la punctul 2. Are doar 16 ani.

4. Răzvan Mazilu este Dumnezeu pentru acest spectacol. S-a ocupat în detaliu de coregrafie și costume și a reușit să ridice mult nivelul pentru genul acesta de spectacol în România.

5. Punctul 4 generează cea mai spectaculoasă apariție din show: Emil Rengle în lesă și pe tocuri. E pur și simplu wow! Personajul lui Rengle nu este în show-ul original și a fost creat de Răzvan Mazilu special pentru spectacolul de la București.

Nu vă povestesc ce și cum… vă las să descoperiți singuri. Mai adaug doar că We Will Rock You România a beneficiat de o întreagă suită de experți de la Londra care s-au asigurat că nu o să vedem o adaptare românească cum au mai fost. Pe scenă vor fi peste 30 de actori și instrumentiști, peste 50 de costume, 22 de piese Queen cântate live și un sunet impecabil.

Te aștept după spectacol ca să-mi spui daca am avut dreptate. Bilete găsesti aici.

 

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *