Funny, Muzica, Radio, Video

Cum am facut primul Europa FM Live pe Plaja cu Stirile Europa FM

cum am facut primul Europa FM Live pe Plaja cu stirile Europa FM

Ne pregatim pentru o noua editie Europa FM Live pe Plaja. Si anul acesta vom pasi pe nisipul fierbine alaturi de cei mai importanti artisti, dar mai ales simtind pasiunea pentru radio a colegilor mei de la Europa FM. De fiecare data cand ma gandesc la cel mai important moment muzical al verii pe litoralul romanesc imi aduc aminte de prima editie si de felul in care a prins contur aceasta.

Eram la inceputul verii 2012 si aveam deja experienta a zeci de spectacole in Garajul Europa FM. Totul mergea ceas, doar continutul facea diferenta. Totusi, din punct de vedere tehnic si organizatoric diferentele erau enorme. Desi atunci am crezut ca am avut ghinion, acum realizez ca am avut noroc. Producatorul “garajelor” a decis sa faca cum ii spune inima si a parasit Europa FM. Noi eram insa prea inimosi ca sa conteze acest lucru. Am pus repede pe hartie impreuna cu o mana de colegi din radio intreaga desfasurare a evenimentului. Telefoane, aprobari, detalii tehnice, milioane de intrebari… se rezolvau de la o zi la alta. Aproape nu era departament in radio care sa nu se implice in eveniment: de la financiar la marketing, de la programe la stiri, de la administrativ la promo. Fiecare facea cate ceva. Unul din momentele cheie a fost dominat de Ioana Mihalcea si Alexa Stanescu. Cautam o cale prin care sa implicam artistii si in pauzele evenimentului astfel incat publicul sa nu se plictiseasca in timp ce tehnicienii schimbau instrumentele pe scena. Asa ca fiecare artist care parasea scena urma sa fie indrumat de Ioana si Alexa catre un mini studio video de urma sa interactionam cu publicul. Trebuia sa ne sincronizam perfect si sa nu pierdem nici un moment contactul cu cei din fata scenei. “Ioana, Alexa! De exemplu: Directia 5 o sa cante primii. Imediat dupa recital o sa va rog sa-i luati pe Marian Ionescu si Cristi Enache si sa-i aduceti la mine. Eu o sa fiu in al doilea cort cum coborati de pe rampa, pe partea dreapta. Sa nu intarziati prea mult pentru ca vom fi cu sunet si imagine imediat dupa ultima piesa, iar publicul nu ma vrea pe mine, ci pe ei”. Totul decurgea perfect pana cand au avut si fetele o intrebare: “ne arati cine sunt Marian si Cristi, ca sa nu-i confundam”? 🙂 Din acel moment le-am iubit si mai mult pe Alexa si Ionica. Si cu ajutorul lor am facut cea mai importanta editie Europa FM Live pe Plaja. Fara prima editie nu ar fi existat editiile 2013 si 2014 si nu ne-am fi gandit acum la 2015. Am facut in 2012 tot ce nu trebuia facut intr-un concert de o asemenea anvergura. Am facut atatea greseli incat sper sa nu fi ramas nimic pentru urmatoarele editii. O sa le povestim pe toate, sanatosi sa fim!

PS: Alexa stiu ca asculta Metallica si Pink Floyd. Nu avea de unde sa stie cum arata Directia 5. 🙂

Tagged , , , , , , ,

7 thoughts on “Cum am facut primul Europa FM Live pe Plaja cu Stirile Europa FM

  1. La primul Live mi-a plăcut mai mult și așezarea scenei și faptul că nu avea gardurile alea spre tehnic. Și au fost mult mai puțin fumători decât la celelalte. Baftă cu organizarea Live-ului de anul ăsta! După cum ai văzut, suntem deja nerăbdători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *