Guest

Bine ca nu esti fata mea

De cand s-a nascut Lara, ma uit astfel la lume, la strazi, la trotuare. Trotuarele ocupate de masini sunt o mare sursa de stres. Trebuie sa ma strecor cu caruciorul printre masini si garduri sau – si mai rau – sa merg cu Lara pe strazi pe care circula masini in viteza. Plimbatul prin cartier e ca o cursa cu obstacole, printre masini si rahati de caine. Locuim intr-un bloc plin de bebelusi si de multe ori se intampla sa iesim mai multe mame la plimbare. Asa ca intr-o zi eram 5 mame, cu 5 carucioare si 5 copii (intr-o alta postare o sa va zic mai multe despre blocul nostru, eu ii zic “blocul babyboom”). Una dintre noi ramasese in urma, asa ca ne oprisem sa o asteptam. Eram pe trotuar, nu incurcam pe nimeni. O masina s-a apropat de noi, a urcat cu botul pe trotuar, iar soferul a bagat un claxon. Ii stateam in drum domnului care voia sa parcheze pe trotuar, un individ la vreo 60 de ani. A si reusit in cele din urma. Avea geamul deschis, iar eu l-am intrebat ce-i in capul lui. Nu ma asteptam la vreun raspuns inteligent, asa ca toate am pornit mai departe. Domnul s-a simtit foarte ofensat ca l-am luat la intrebari, asa ca a venit dupa noi. Initial, cand i-am auzit framantarile, ne-a bufnit pe toate rasul. Omul era siderat ca ne plimbam in grup, nu intelegea de ce nu putem iesi afara pe rand. Era din ce in ce mai nervos si-l aud:

– “Bine ca nu esti fata mea!”

L-am scos si mai tare din pepeni in momentul in care am renuntat la politete si i-am raspuns “ce noroc pe capul tau!”. A avut un moment de deruta, a crezut ca n-a auzit bine, un plod cu copil a indraznit sa-l tutuiasca. Intre timp, ne-am regrupat si ne-am vazut de drum, l-am lasat vorbind singur, purta in continuare o cearta cu un personaj imaginar.

De atunci, insa, ma tot gandesc cum ar trebui sa procedez in situatii ca astea, cand intalnesc pe strada tot felul de neghiobi care incep sa urle si sa scoata venin pe urechi. Ce mesaj ii transmit Larei daca incep si eu sa urlu, daca intru intr-o discutie plina de nervi? Cum e mai bine? Sa intorc spatele si sa evit conflictele sau sa imi apar punctul de vedere?

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *