Opinii, Sport

Ce am invatat

2015 BNP PARIBAS OPENSimona Halep – Jelena Jankovici 2 – 6, 7 – 5, 6 – 4. Clasic pentru Simona: pierde primul set, joaca de parca acum invata tenisul si castiga in stil de campioana pentru ca, de fapt era programata sa invinga in seara asta la Indian Wells. Simona a aratat in 2 ore si 40 de minute exact ca fiecare dintre noi. Oricine poate avea o zi proasta. Daca nu ar fi asa, am fi niste roboti. De fapt fiecare zi din viata noastra arata ca primul set al Simonei. Cand suntem buni sau foarte buni ne pregatim pentru asta. De fapt nu exista “nu pot”, ci doar “nu pot mereu”. Vrem, dar nu putem.

Ce am invatat eu de la Simona in seara asta? Ca norocul face parte din joc, dar nu e esential. Ca atunci cand te programezi sa castigi, castigi. Ca nu e suficient sa vrei fara sa crezi ca poti, pana la capat. Ca atunci cand ai o sansa, cea mai mica, doar tu esti cel care se poate agata de ea, trebuie doar sa nu lasi pe altul sa o faca in locul tau. In plus, am invatat si ca daca esti roman nu inseamna ca pleci mereu cu sansa a doua.

De azi stiu sigur ca sunt mai bun decat voi si sunt convins ca asteptati momentul sa-mi demostrati ca nu e asa. Abia atunci Simona Halep nu va mai fi singura bucurie a romanilor.

foto: bnp paribas open

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *