Amestecate, Foto, Opinii

Legoland Germania

Ma pricep de minune sa revad locurile care imi plac. Sunt putin destinatii unde am fost doar o singura data fara sa revin. Am destinatii unde vreu sa ajung, dar ma impiedica obiceiul asta de a reveni. In plus, daca aleg o destinatie noua, trebuie sa revin la ea, nu? Unul din locurile unde ma voi intorce anul acesta este Legoland Germania. Am ajuns acolo datorita fetitei mele, pentru ea, dar m-am bucurat din plin de cele doua zile petrecute in celebrul parc de distractii. Nu e locul ideal pentru adultii doritori de senzatii tari, dar e perfect pentru parintii care isi insotesc copiii in astfel de experiente.

Legoland Germania este situat la 5 minute de orasul Gunzburg. Poti ajunge acolo cu masina, asa cum am facut noi anul trecut (dar iti trebuie rabdare sa iesi din Romania si minim o escala pe traseu, Viena in cazul nostru) sau cu avionul. Munchen-ul e la 110 km de Legoland, iar bilet de avion gasesti si cu 50 de euro daca il iei din timp.

E momentul sa ma fac de ras si sa va spun doua cuvinte despre cele cateva “atractii” in care am avut curajul sa ma dau. Da, curaj, pentru ca nu sunt un tip cu initiativa in ceea ce priveste genul asta de distractie. Asa ca am inceput cu Techno Tea Cup. Astea sunt un soi de cesti imense in care incap 4-5 persoane si care te invart pana cand declari tot ce ai mancat la micul dejun. Am continuat cu Safari Tour (daca ai mai mult de 3 ani nu e de tine), Pedal-A-Car (poti admira o parte din parc de la inaltime pedaland) si am trecut direct la un hot dog. 🙂 Lasand gluma la o parte, gasiti ceva de facut la Legoland chiar daca aveti 3, 5, 12 sau 40 de ani.

De departe cea mai mare atractie era Flying Ninjago, un soi de albinute din copilarie, dar puse pe un brat care se invarte pret de cateva minute de ajungi sa-l urasti pe ala de a inventat rulmentii. Aglomeratie mare, locuri putine… te mai salva pass-ul special (va explic imediat cat costa si de ce e bun).

 

Sunt tot felul de roller-coastere, mai inalte sau nu, mai rapide sau cu o inclinatie mai mare… n-am putut sa ma dau decat in cele cu o dificultate mica, dar m-am distrat maxim la Jungle X-Pedition. E un tur pe apa la inaltime care se termina in cea mai mare viteza si cu mine strigand pana imi pierd vocea. Macar nu eram singurul…

Daca vrei cazare la Legoland, ai mai multe variante: in castelele care fac parte din complex, in casutele de acolo (le recomand, sunt tematice si sunt o minune pentru cei mici) sau in niste butoaie de mari dimensiuni, speciale pentru familii, dar cu toaleta si dus la comun. Daca aveti rulota puteti campa in complex. Deasemenea, puteti alege unul din hotelurile sau motelurile din Gunzburg. Orasul e cochet, are niste carciumi unde se mananca foarte bine, iar berea e… din plin.

Biletul de intrare costa 35,5 euro, daca il cumperi de pe internet, ai mai multe facilitati daca mergi cu familia si o reducere considerabila in cazul in care stai 2 zile, nu doar una.

Aminteam de niste pass-uri mai devreme. Se numesc Express Pass si sunt de 3 feluri: Standard, Premium si Gold. La fiecare atractie este afisat timpul aproximativ asteptare (poate ajunge si pana la 90 de minute). Cu un astfel de pass iti poti rezerva locul la rand. Cu cel Standard faci rezervarea si te anunta printr-o vibratie cand sa te duci ca sa intri fara sa mai stai la coada. Te costa 20 de euro pe zi, pentru fiecare persoana, dar nu iti reduce timpul de asteptare, doar iti tine locul. Pass-ul Premium faca acelasi lucru, dar iti reduce timpul de asteptare cu 50%. Costa insa 35 de euro. Pass-ul Gold te baga in fata de fiecare data pentru ca reduce timpul de asteptare cu 90%. Costa insa 70 euro. Noi am avut pentru o zi Express Pass Gold si a meritat din plin.

Anul asta e anuntat ca noutate un Roller coaster virtual. Pare prea interesant ca sa nu imi iau inima in dinti. 🙂 Va povestesc la anul cum a fost. 🙂

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Legoland Germania

  1. Am fost anul trecut in Legoland 2 zile si in EuropaPark 2 zile. Acel roller coaster virtual exista deja in EuropaPark in 2 locatii si senzatia este absolut uimitoare.

    Iti recomand sa vizitezi cel putin o data EuropaPark. Copii se distreaza mult mai mult decat in Legoland. Exista umbra, restaurante.

    Eu abia astept sa ma mai ajung inca o data in EuropaPark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *