Amestecate

Cum să schimbi Centrul de mesaje la o cartelă pe iPhone

Exact asta am căutat și eu săptămâna trecută – cum să schimbi Centrul de mesaje la o cartelă pe iPhone. Am găsit doar câteva site-uri care ofereau toate aceeași explicație, inclusiv pe un forum Vodafone (cartela mea e în această rețea).

În urmă cu vreo lună am preluat un număr de telefon de pe o firmă, direct pe o cartelă prepay. Încă nu eram decis dacă am nevoie de încă un abonament, dacă păstrez numarul etc. Așa că am rămas cu numărul pe cartelă. Nu vreau să discut despre avantajele cartelei vs. abonament, deși e și ăsta un subiect… La câteva zile după schimbare am observat însă că nu pot răspunde la sms-uri unor prieteni – știu, e 2019 și avem alte metode de comunicație, dar sms-ul e sfânt când dispare internetul sau pică rețelele lui Zuckerberg.

În telefoanele care folosesc sistemul Android poți schimba Centrul de mesaje din meniu, dar la iPhone nu e așa. Pe internet, încă de la iPhone 4 există varianta sa interoghezi Centrul de mesaje și după aceea să îl schimbi cu ajutorul unor coduri speciale. Am încercat asta de cateva ori și am primit permanent o eroare. Am scris un mesaj pe Facebook, în speranța că s-a mai întâlnit cineva cu o astfel de problemă și îmi poate împărtăși experiența personală. Nu am avut succes cu niciuna dintre aceste variante. Am primit însă foarte multe mesaje private care duceau spre aceleași coduri sau invitații să îmi cumpăr alt telefon decat iPhone. 🙂

decathlon.ro

Așa am ajuns să sun la Vodafone. După ce am reușit să sparg bariera făcută de roboți la *222 și după o așteptare destul de lungă, am stat de vorbă cu un operator foarte drăguț care a făcut tot ce știa el ca să mă ajute, doar că teoria nu a funcționat de această dată. După un lung șir de încercări, resetări de telefon, acatiste și rugăciuni… soluția a venit tot de la operatorul Vodafone. “Aveți un telefon cu Android în casă, dar care să nu fie Huawei? Schimbați cartela, setați Centrul de mesaje și o să funcționeze”.

Exact asta am făcut și a funcționat, doar că e ciudat cum producătorii Apple nu au reușit să rezolve această problemă. Nu cred că sunt singurul de pe lumea asta care a întâmpinat această problemă.

Un detaliu important: cei care își achiziționează cartele prepay de la orice operator nu au această problemă pentru că Centrul de mesaje e deja setat. O altă soluție ar fi fost să trec pe la un magazin Vodafone și să solicit înlocuirea cartelei cu una pregătită pentru prepay.

Vă las… am 100 de sms-uri incluse în cartela mea prepay și vreau să mă bucur de ele. 🙂

Tagged , , ,

1 thought on “Cum să schimbi Centrul de mesaje la o cartelă pe iPhone

  1. Am introdus cartela in alt telefon am setat centru de mesaje și merge sa trimit mesaje pe acel tekefon am scos-o am introdus-o in iPhone și nu merge sa trimit mesaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *