Amestecate

9/11

In septembrie 2001, eram inca la radio, terminasem play list-ul pentru a doua zi si cautam informatii pentru emisiunea de pe 10. In tot acest timp ma deranja sunetul telefonului fix, care ‘urla’, ca si mobilul, exact cand nu trebuie. Cristina, o colega, dorea sa-mi spuna ca un avion a intrat intr-un turn din complexul World Trade Center. “Bucuresti sau New York?” Era cea mai buna gluma, dupa cele de pe 1 aprilie. “Am treaba” zic… Peste 5 minute suna iar… “Nu e o gluma! World Trade Center e in flacari!”… Am mers la ea in birou, unde era un televizor si am constatat ca ‘gluma’ era groasa rau. Veneau informatii din toate directiile si comentam ca numai americanii puteau sa greseasca traiectoria catre unul din cele 3 aeroporturi care inconjura New York-ul.

Am ales unul din jocurile de pe yahoo si asteptam ca totul sa se incheie cu un alt spectacol in stil american. Doar ca spectacolul a avut un regizor strain si nu a mai fost cu happy end. Cand al II-lea avion a lovit World Trade Center s-a facut liniste in birou. S-a facut liniste si pe yahoo si a fost prima si ultima data cand toata comunitatea de pe celebrul site a amutit. Sylvester Stalone si Bruce Willis nu aveau roluri principale. Finalul povestii era departe, iar genericul avea sa cuprinda 2996 de victime.

Evenimentele s-au desfasurat incredibil de repede atunci pentru a realiza in totalitate ce se intampla. Am ‘retrait’ sentimentele de atunci in 2005 si 2006 la Ground Zero in New York, locul unde doream sa ajung pentru a vedea America de sus, dar am gasit… Era interesant ce se intampla in zona. Era un fel de Piata Universitatii unde cei care aveau ceva de comentat se adunau pentru demonstra, dar si un fantastic obiectiv turistic. Era un magnet de turisti, printre ei si noi… Dar era si locul unde americanii emanau libertate prin toti porii. Asa am simtit eu… obsedat de tot ce se intampla peste ocean.

Cu bune sau cu rele, America e un experiment reusit care trebuia sa treaca si prin momentul 9/11 pentru a merge mai departe.

Au trecut 6 ani de la aceste evenimente, dupa amiaza raman tot in radio, dar de data asta pregatesc intalnirea cu primarul Videanu de maine… poate astfel evitam un al doilea 9/11.

4 thoughts on “9/11

  1. George,la fel ca tine,in aceea zi eram la birou. La noi, datorita fusului orar, era ora 17.30 sau ceva pe acolo,oricum, dupa-amiaza,nu dimineata ca la ei.La mine au venit 2 colegi, ingineri la departamentul Proiectari,de la etj1. unde aveau si un tv.in birou.Am fugit,sus pe scari la etj1… ce am vazut, era parca dintr-un film american…Dar, am inteles repede, ca viata bate filmul…a fost infricosator,de-a dreptul…sper, sa nu se mai repete, asa ceva…MULTUMESC !!!

  2. Salut George!Imi aduc aminte ca pe data de 11 septembrie 2001 eram acasa si ma jucam carti impreuna cu un vecin de al meu.Mama mea mi-a spus porneste televizorul ca s-a intamplat o mare nenorocire in AMERICA.Ea auzise aceasta veste trista de la radio cum ca un avion a intrat intru-un turn din complexul World Trade Center.A fost ceva ingrozitor.Nu voi uita cu siguranta aceea zi.Va multumesc.Liviu din ARAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *