PUBLICITATE

Zoe e de treaba. Se consuma greu daca stii sa te porti cu ea.

N-am mai fost de multa vreme la o intalnire, mai ales cu o necunoscuta. Nu stiam la ce sa ma astept, asa ca am propus sa bem o cafea impreuna cu Vlad. Am convenit inca de la inceput sa bem toti 3 o cafea intr-un loc cool, potrivit cu firea ei. Asta doar ca sa isi incarce putin bateriile, dar nu inainte de a consuma ceva energie prin oras. Asa ca ne-am aventurat prin Bucuresti, ceea ce nu e putin lucru daca alegi sa faci asta la pranz.

Era o zi cu soare, dar rece, potrivita insa pentru autonomia ei de 400 de km. In conditii optime ajunge departe. Si aici nu exagerez deloc. In conditii de zi cu zi faci cu ea 300 de km si ajungi la mare pana sa apuci sa o intrebi cu ce se ocupa parintii ei.

Zoe, caci acesta ii este numele (scuze daca nu am facut prezentarile!!), poate, de fapt, mult mai mult, daca iei in considerare libertatea de a se reincarca aproape in orice imprejurare. O poate face la locul de munca (majoritatea spatiilor de birouri ofera aceasta facilitate), la cumparaturi (mall-urile s-au adaptat primele) sau chiar acasa (o priza are fiecare la indemana).

Revenind… era o zi cu soare (cu dinti), iar Vlad a facut primul pas. Asa am aflat o multime de date tehnice despre care nu stiam. Modelul testat are 92 CP, un motor electric de 68 kW si un cuplu de 220 Nm. Am facut un calcul rapid si am descoperit ca o electrica precum Zoe te face sa scoti din buzunar mai putin de 10 lei la suta de kilometri, ceea ce nu e rau in tara in care te culci cu un pret la benzina si te trezesti cu altul dimineata.

La un moment dat am facut schimb si am preluat controlul. Am inceput cu un fursec facut de Zoe si am continuat destul de nervos, acolo unde traficul a permis. Asa am descoperit ca pentru mersul prin oras Zoe e o companie placuta, aratoasa, dinamica si moderna. Spre deosebire de surorile ei mai mari, Zoe rezista mai mult fara sa o incarci, iar cand ridici piciorul de pe acceleratie sau franezi, se incarca singura. Pentru ca ne-am placut din prima clipa, Zoe a vrut sa ne duca intr-un loc familiar ei. Asa am ajuns in casa unde totul este electric, casa EFdeN. E vorba de o casa solara inteligenta, care redefineste conceptul de eco-friendly, despre care poti considera ca se potriveste cu Zoe.

A fost o intalnire placuta, intr-o zi minunata, cu soare, de fapt cu multa energie, asa cum ii place ei. Ne-am placut reciproc si acum ramane de vazut cine face primul pas. 🙂 Daca vrei sa o treci pe numele tau trebuie sa vorbesti cu domnul Renault. Daca ai la tine 33.000 euro (tva inclus) cred ca nu o sa ai probleme. Lucrurile se simplifica, mai ales ca poti solicita de la stat ecobonusul de 10.000 euro oferit celor care achizitioneaza o electrica.

M-am gandit mult la Zoe inca de a doua zi. Acum imi lipseste, asa ca am decis sa fac eu primul pas. Ca sa prind putin curaj mi-am refacut instalatia electrica si am tras o priza in garaj.

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *