Radio

Pedeapsa

Asist cu placere la cum se desfasoara concursurile la radio in zilele noastre si-mi aduc aminte cu nostalgie de vremurile cand un CD insemna foarte mult. Un concurs gen ‘sunetul secret‘ ar fi fost imposibil in Romania acum 10-15 ani. In primul rand pentru ca nu puteam vorbi la acea vreme de o suma atat de mare (tin minte ca la un revelion am dat doua televizoare si credeam ca stapanim lumea) si in al doilea rand pentru ca tehnica nu ar fi rezistat miilor de apeluri realizate simultan. Centrala telefonica de la Europa FM cedeaza de multe ori si in conditiile actuale (scuze! nimeni nu-i perfect!), iar pe vremuri dura zile intregi pana venea un nene de la telefoane. 🙂

Mi-am amintit o intamplare de acum 13 ani (sper sa nu ma insel)… Lucram la Radio Contact si realizam alaturi de Cristi Nitu “Party All The Time” sambata noaptea. Atunci nu se punea problema premiilor, insa era ‘bataie’ pe dedicatii. Suna telefonul non-stop de la 22.00 la 5.00 dimineata in conditiile in care aveam o singura linie telefonica, nu o centrala cu zeci sau sute de linii. Era aproape imposibil sa intri in direct. Intr-un week-end… nu mai stiu de ce, dar emisiunea a fost realizata de Alex Niculescu in timp ce eu si Cristi eram alaturi de cativa prieteni si jucam carti… pe pedepse!! La un moment dat am pierdut si noi, iar varsta era potrivita oricarei pedepse. 🙂 Doar ca unul din castigatori a avut o idee geniala (credea el!!). Am fost pedepsiti sa reusim sa intram in direct la radio fara a apela la ajutorul colegilor sau alte numere de telefon decat cel public. Cu alte cuvinte deveneam ascultatori de radio dornici sa intre in direct. A fost groaznic. Singurul avantal il constituia faptul ca stiam gesturile DJ-ilor in general si ale lui Alex in mod special in momentul cand lua telefoane in direct. Am stat pe telefon peste doua ore… iar telefonia mobila nu exista in Romania, in timp ce cea digitala era o gluma proasta.

In concluzie! Nu ne injurati prea tare. Nu e vina noastra, doar ca premiile sunt din ce in ce mai mari, iar numarul celor care suna e si el important. Restul tine de sansa. Bafta!!

Tagged ,

7 thoughts on “Pedeapsa

 1. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))tareeeeeeeeeee!!!
  Week-end EXCELENT cu soare si zapada!;)partieeeeeeeee!:)))))

 2. Aha! Cine e patit inseamna ca ii crede si pe altii! Bafta la butonat si la prins linia cu Radu!:)

 3. 🙂 Am citit povestea ta si instantaneu mi-a venit in minte un numar : 637.77.17 …Cumva asa “suna” telefonul de la Radio Contact ??? 🙂

 4. nu are cum. din cate stiu eu, radio contact era post constantean.. iar numerele de telefon din constanta sunt de 6 cifre, nu 7. ma insel cumva?

 5. Uite ca doar acum,citind,mi-am dat seama ca tu nu ti-ai depanat amintirile pe blog.
  Nu le-ai “scarmanat” mai exact! 🙂
  Ce-ar fi sa scrii mai des despre lucruri din trecut? Bune,rele,grele? 🙂

 6. @Cindy : Radio Contact n-a fost un post local…dimpotriva, la vremea lui era in top national, daca nu cumva cel mai bun.Fireste ca avea si statii locale, inclusiv Constanta. S-a desfiintat la un moment dat si in locul lui a inceput sa emita Kiss Fm care a preluat frecventele defunctului Contact. Cat despre numarul de telefon, am o erata (am tastat gresit) : 637.77.97 varianta corecta.

 7. de acord, era post national. stiam asta, dar credeam ca era la origine din constanta (mai ales ca avea un delfin ca logo). ca avea acoperire nationala, asta e altceva. george, poate ne lamuresti tu, ca stii mai bine. un weekend minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *