Muzica, Radio

Negativul Monicai

Sunt un baiat ordonat de obicei si am grija de detalii tocmai ca sa am o viata usoara in emisie, mai ales atunci cand totul se intampla in direct. Si in direct e cam toata viata mea la radio.

De cateva zile sunt cu Desteptarea la mare, pe plaja Europa FM, iar emisia se face de pe un studio aflat chiar pe plaja. E un studio radio, dar nu e chiar ca cel din Bucuresti, iar elementele audio se combina din studioul de aici cu cel central. E mai complicat, dar nu imposibil.

Daca partea editoriala ii apartine lui Vlad, tehnicul imi revine mie. La fel a fost si azi dimineata cand urma sa-i avem in direct pe Monica Odagiu si Dan Bittman. Cei doi lansau piesa “Rece”, iar ulterior Monica ar fi trebuit sa cante si “Dragostea n-are plural”, o piesa sensibila si frumoasa lansata in urma cu vreo doi ani. Ca sa fim siguri de reusita am insistat ca Monica si Dan sa cante cu negativ (voce live). Am primit fisierul la inceputul saptamanii alaturi de detaliile tehnice pentru cealalta piesa.

I-am rugat pe invitatii nostri sa vina mai devreme, asa ca pe la 8.30 erau la studioul de pe plaja, am repetat putin piesa numarul 2 si eram gata de… live. Dan era in forma, lucru care ne ajuta enorm in emisie, scena era aranjata, publicul cantase “Cat de departe” de la Holograf, am vorbit putin despre piesa… ma uit catre regie, Florin se uita la mine si… imi aduc aminte ca negativul e la mine pe laptop, pe desktop, descarcat de pe un wetransfer acum cateva zile… Lptopul era insa la hotel… O rog pe Monica sa cante cealalta piesa si ma arunc spre studio. Trimit link-ul de pe mailul de la radio catre adresa de gmail, ma conectez, click pe  wetransfer si… link-ul expirase ieri. Eram ca in Stan si Bran, doar ca eu jucam in rolul principal.

Restul sunt detalii fara importanta. Am reusit sa o scoatem la capat in uralele celor prezenti si cu putina bunavointa din partea celor care ne-au asultat la radio. Revenim dimineata! La 7.00.

 

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *