Muzica

Hallelujah

Am ascultat prima data piesa asta la Londra, la unul din concertele Bon Jovi. A fost prima piesa de la bis si am fost usor dezamagit pentru ca asteptam melodiile compuse de Jon si colegii acestuia, nicicum “Hallelujah”. Ma intalnesc din nou cu piesa asta dupa interpretarea senzationala a Alexandrei Burke in finala concursului ‘X Factor‘. E foarte posibil ca aceasta interpretare sa fie numarul 1 de Craciun in Marea Britanie si nu m-ar mira, avand in vedere cat de repede reactioneaza englezii la fenomene de acest gen. Cel mai bun exemplu e Leona Lewis. Revenind… melodia ii apartine lui Leonard Cohen si a fost No1 in Marea Britanie in 1974. Jeff Buckley a facut hit din ea in 1994, cand a revenit in top pe locul 2. Ar fi o premiera pentru englezi ca melodia sa ajunga din nou in primele doua. Povestea e mai lunga… peste 170 de interpreti inregistrand aceasta melodie de-a lungul anilor. Mai jos puteti asculta doar cele mai cunoscute variante. Enjoy!

Alexandra Burke

Leonard Cohen


Jeff Buckley

Bon Jovi

k.d. lang

Bob Dylan

4 thoughts on “Hallelujah

 1. N-am prins en corpore,da’ mai pe seara nu ratez nici o fractiune de secunda..

  Mi-ar place sa cant si eu un colind cu Monica.N-am eu voce de artista,vai,da e destula,de invatatoare..Asta-i prima meserie..de baza,cum se zice(spre rusinea mea ca gresesc destul de des in scris).

  Oleaca de voce cat sa nu ma fac de bafta…de fost dascal absent la orele de muzica
  Vazand ca tot nu vin la ore,(prinsa in alte activitati),profa,in dispozitie,zice:
  ”-Fata asta iarasi nu-i?!(de sub ochelari)
  ”-Nuuuuuuuuuu!”raspunde clasa..
  -Daca tot nu vine sa cante,macar sa vina sa zambeasca..
  Putine atuuri:zambetul(tata vinovat)
  glasul soptit.
  cuvintele impletite in stil propriu.
  Au fost colacul de salvare ptr.gafele mele de cand ma stiu…
  Inchei,ca nu-s Creanga….scuze..scuze..

 2. Suna ok…cu toate ca tot “Bed of roses” e slabiciunea mea…sau “Always”,la piesele mai linistite…ca la cele mai zbuciumate,am mai multe preferinte…dar, la cum ploua acum afara,la noi,este excelent de ascultat astfel de piese…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *