Muzica, Radio

Cum m-am indragostit de doua piese ale lui Smiley

Desi ar trebui sa am torpedoul plin de muzica, in realitate masina mea contine doar doua cd-uri cu muzica si muuulte povesti pentru Alexandra. Am un album cu A-HA (nu am fost niciodata fanul trupei si nu stiu cum a ajuns la mine) si unul cu Smiley. Intr-una din zile, cand plecam acasa, Cristina de la receptia Europa FM mi-a inmanat un plic. Inauntru era albumul “Acasa”. L-am lasat pe scaunul din dreapta si am plecat spre casa cu radioul la maxim. De fapt, motivul pentru care nu am discuri in masina este pentru ca sunt obsedat de radio, de cum suna playlistul (al nostru sau al concurentei) samd.

cum m am indragostit de doua piese ale lui smiley

A doua zi. 6:30 am. Am renuntat la radio (Sorry Andrei si Florin!) si am dat play. Habar nu am de ce. Stiam prima piesa (“Can I Get A…”), dar nu ma impresionase niciodata. Am avut insa o problema de la a doua melodie, “Acasa”. A fost dragoste la prima vedere. Mi-a placut si o sa-mi placa mereu si e printre putinele momente cand am pus mana pe telefon si am trimis un sms de felicitare. Se pare ca nu am fost singurul fan al melodiei pentru ca publicul Europa FM o doreste in continuare in difuzare.

Aproape nu a mai contat restul albumului. Recunosc, nu mi-am mai batut capul cu el, pana a aparut “I Wish”. Smiley imi povestea de videoclip in usa liftului, undeva in prag de sarbatori. Nu m-am inghesuit la detalii. Peste vreo doua saptamani nu era domnisoara care sa nu fredoneze piesa. O uram. Dar am fost nevoit sa o ascult si la Europa FM, dar si la alte statii pana intr-o zi cand… desi eram cu gandurile in alta parte, am dus mana instinctiv catre butonul de volum si am dat mai tare fara a constientiza ce piesa e. Abia cand au aparut primele versuri mi-am dat seama ca e piesa lui Smiley. De data asta o iubeam.

A fost o intamplare sa scriu despre doua piese ale lui Smiley, dar sunt doua modalitati diferite de a te atasa de o piesa: din prima sau dupa mai multe ascultari. Sunt convins ca vi se intampla si voua, chiar daca e vorba de alte melodii. Ascultati ce va place! Nu doar ce e la moda sau din contra, daca nu e la radio e de calitate. Uitati de prejudecati legate de nume, gen sau anul lansarii. Muzica trebuie doar sa va apropie, nu sa va dezbine dupa milioane de discutii legate de playlist. 🙂

sursa foto

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *