Guest

Jurnal de intern #8

jurnal de intern 8A fost un weekend interesant. De aproape două luni m-am înscris la Asaltul Lupilor, o cursă în teren accidentat cu obstacole inspirate din antrenamentul militarilor profesioniști. Bine, e un pic umflată partea asta cu inspiratul din antrenamentul militarilor profesioniști. Organizarea a fost ok, sigur că se putea mult mai mult, dar pentru prima ediție a fost bine. Cursa s-a terminat relativ repede, de acolo am fugit la Romexpo la Salonul de motociclete, accesorii și echipamente București. Mi-am clătit ochii cu noile modele de motoare, și m-am întâlnit cu mulți prieteni motocicliști de la Brașov. Serile s-au încheiat în Centrul Vechi că doar nu degeaba Bucureștiul este cunoscut și pentru viața de noapte.

Am început o nouă săptămână ca intern la Europa FM. Mă întreb oare ce are să fie nou săptămâna asta. Ajung la radio. Vlad Petreanu este deja aici. La fel și Andrei Paleu și Florin Badea. Ei sunt de la ora 5 în direct. Într-o zi vreau să vin să stau cu ei în emisie. Știu cât de greu este să te trezești de dimineață, la 5, pentru a ajunge la emisie la 6, dar mă gândesc la ei că se trezesc și mai devreme pentru a da Primele știri. Apare și George Zafiu și începe Deșteptarea. E tare șă știi ce urmează să se discute la radio în următoarele 3 ore, să vezi desfășurătorul emisiei, să asculți discuțiile atunci când microfoanele sunt oprite și să poți citi mesajele primite prin sms de la ascultători.

Am rămas în emisie cu Ciprian Dinu, și mai apoi cu Moise Guran. Nu au fost puține dățile când am rămas în mașină să ascult România în direct, chiar dacă motorul era oprit de ceva vreme iar timpul era în defavoarea mea. Sunt sigur că nu sunt primul și nici ultimul ce face asta. Din punct de vedere tehnic mă așteptam să fie mai greu. Intrând mulți ascultători în direct, mă gândeam că se folosesc multe căi de emisie. M-am înșelat, se foloseste doar una. Pentru mulți este curios cum de știu cei de la radio cu cine vorbesc când iau telefoane în direct. Trebuie să știți că apelurile nu intră direct ”în direct”. Inițial apelul este preluat de Marcela, ea află datele ascultătorului și trasferă apelul în studio alocându-i o linie astfel încât omul din emisie știe, spre exemplu, că pe linia 7 este Bogdan. După România în direct, cobor la departamentul web. Pe toți îi atacase foamea, așa că, l-am luat pe Vali și ne-am hotărât să schimbăm situația. Soarele apune și eu sunt tot la radio. În fiecare luni, la Europa FM, e Tribuna Zero cu Ovidiu Ioanițoaia. L-a avut invitat pe Laurențiu Reghecampf. Recunosc, nu sunt microbist. Nu am nici o treabă cu fotbalul, prefer alte sporturi, dar profit de ocazia de a-l cunoaște pe cel ce vorbește și scrie pentru milioane de microbiști. Vocea-i inconfundabilă m-a fermecat de la prima audiție și continuă și astăzi să mă țină lângă aparatul radio chiar dacă nu se discută despre sportul meu preferat. Una peste alta, se anunță o săptămână plină. Miercuri vine Loredana și lansează piesă nouă în Deșteptarea, iar joi vine Smiley. Este cam târziu. Închei prin a-i spune, și pe această cale tatălui meu: La mulți ani! Te iubesc mult și îți mulțumesc pentru toată susținerea ta!

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *