Amestecate, Funny

Zane vintage

Acum o saptamana ardeam de nerabdare sa merg cu Alexandra la Teatrul Tandarica. Luasem bilete pentru sambata si duminica la “Punguta cu doi bani” si “Motanul incaltat”. Pe alocuri cred ca eu eram mai incantat decat ea. Nu mai fusesem la teatrul de papusi din copilarie. Nici nu mai tineam minte exact cum a fost atunci, dar am avut grija sa-mi reinprospatez memoria.

Ca sa mergi la Tandarica trebuie sa te desprinzi de anul 2014 si sa pui mana pe telefon pentru o rezervare. ­čÖé Biletele nu se comercializeaza on-line, iar daca nu vrei sa pierzi rezervarea trebuie sa ajungi in centrul Bucurestiului, la teatru, pana vineri la ora 12:00. Restul detaliilor sunt ca pe vremuri…

zane vintageRandul si locurile sunt scrise de mana, fix ca inainte de 1989. Si atmosfera de la casa de bilete e identica. Am fost surprins insa de primirea facuta copiilor. Teatrul a fost reamenajat si pare prietenos pentru copii de 3+ ani. Dar… momentul cu cel mai mare impact a fost aparitia zanelor. Imbracate in culori vii, cu zambetul pe buze si avand vorbele potrivite la ele, zanele sunt peste tot in teatru. De obicei o astfel de aparitie e aplaudata si de tatici, dar pentru a nu genera confuzii zanele de la Tandarica sunt zane vintage. Au (aproape) toate peste 50 de ani!!!!!! Asa imi explic absenta lui Fat Frumos si chiar a Zmeului din tot acest peisaj. Au preferat sa moara fara ca istoria sa consemneze si acest aspect. In plus, daca te pune necuratul sa faci o fotografie in timpul spectacolului risti sa faci cunostinta cu… zanele.

E o experienta care merita traita macar o data in viata, asa ca… poftiti la Tandarica! In weekendul acesta se joaca “Cei trei purcelusi” si “Croitorasul cel viteaz”.

Tagged , , , ,

1 thought on “Zane vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *