Viata

Sacosa de 1 leu

Sambata seara, cand toamna ne aducea prima zapada, am iesit pana la chioscul din colt pentru doua sticle de apa si un ciorchine de strugure. Nimeni pe drum, vorba cantecului, dar la cum batea vantul de tare, cel mai potrivit era sa traiesti atmosfera ocrotit de caldura casei, nu sa faci parte din basm.

La butic, vanzatoarea mi-a zambit de parca intrase Mos Craciun pe usa. Stia ca mosul pleaca incarcat de acolo pentru ca intrase cu mainile in buzunar, dar i-am explicat ca iau salariul abia saptamana viitoare. Mi-a oferit o sacosa gratis ”la promotie”, noua sacosa PSD, ”Voteaza Victor Ponta”.

Au venit doi tineri zilele trecute si le-au lasat aici. Lumea le prefera pentru ca nu mai trebuie sa scoata un leu din buzunar. Am avut insa un client care a refuzat. Spunea ca banii cu care a platit produsele cumparate sunt castigati cinstit si nu-si permite sa-si bata joc de munca lui pentru 1 leu.

A mai nins un pic si s-a oprit. Ieri am trecut din nou pe acolo. Atat zambetul vanzatoarei, cat si stocul de sacose erau neschimbate. Poate mai avem o sansa.

One thought on “Sacosa de 1 leu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *