Viata

O zi fara Facebook si Twitter

Sunt 5 luni de cand a aparut Alexandra in viata mea. Cele mai frumoase 5 luni din viata mea. Ma bucur de fiecare secunda pe care o traim impreuna si multumesc lui Dumnezeu de cate ori pot ca e sanatoasa, inainte sa fie frumoasa, inteligenta sau mai stiu eu cum. Fiecare zi inseamna pentru mine un plus in comunicarea cu ea. Reusim de la o zi la alta sa ne cunoastem tot mai bine, fiecare gest al ei fiind o bucurie pentru mine.

Nu se intampla mereu asa insa… 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism, lucru care face aproape imposibila comunicarea cu acestia in cadrul familiei sau in mediul din care fac parte. Nu exista leac pentru autism, dar cu ajutorul specialistilor ii putem ajuta pe cei aflati in nevoie.

Pe 1 noiembrie campania Communication Shutdown ii incurajeaza pe utilizatorii de Facebook si Twitter, dar nu numai,  sa faca o donatie si sa primeasca astfel un simbol-CHAPP-ce va arata sprijinul lor si intentia de a stopa/boicota comunicarea pe aceste retele. Sustin aceasta initiativa si pe 1 noiembrie nu ne vom intalni nici pe Facebook, nici pe Twitter.

Tagged

5 thoughts on “O zi fara Facebook si Twitter

 1. Va multumesc din suflet pentru ca v-ati oprit atentia si asupra persoanelor cu autism, ca ii incurajati si pe altii sa ne sprijine in campania Communication Shutdown.

  Alexandra ..mea s-a nascut acum 16 ani si are autism. O iubesc la fel de mult ca Dvs. pe fiica Dvs., chiar daca nu comunicam asa cum m-am asteptat atunci cind s-a nascut. Este foarte greu sa-ti vezi copilul ca nu poate comunica precum ceilalti copii (desi are limbaj si poate ‘spune’ cuvinte), ca nu-ti poate zice cind o doare ceva si ce il, sau ce a facut la scoala, sau ca nu vei avea niciodata momente de ‘palavrageala’ mama-fiica adolescenta.

  Este dureros sa vezi ca nu stie cum sa se relationeze cu mine sau cu ceilalti intr-un mod ‘firesc’, semnificativ, ca nu are innascuta aceasta ‘stiinta’, aplecare fireasca spre relationare si comunicare cu ceilalti, ca nu va avea prieteni si ca, DUPA ce nu voi mai fi, va trai cu straini care, poate, nu vor avea rabdarea sau stiinta de a gasi cai potrivite de comunicare cu ea. Cum va fi atunci viata ei? Numai Dumnezeu stie.. Astfel de intrebari si le pune fiecare parinte.

  Pina ATUNCI, incercam sa ii sensibilizam pe legislatori si autoritatile responsabile si sa cream structuri care sa se constituie in modele de servicii pentru persoanele cu autism. Speram sa reusim, cu ajutorul lui Dumnezeu si al oamenilor ce pot gindi si la altii. Si cred ca sint destui astfel de oameni. Dumneavoastra sinteti unul dintre acestia. Speram sa mai ajungem la mintile si mai ales inimile acestora.

  Va multumesc in numele tuturor familiilor ce ingrijesc copii cu autism, fie ei mici, adolescenti /tineri sau adulti si va bucurati de Alexandra.

 2. Doamne,ce frumos ai scris…:) sa va bucurati de Alexandra,sa fie sanatoasa este cel mai important apoi restul…
  Ganduri frumoase,sensibile,sincer nu ma asteptam… 🙂 dar stiu si eu din proprie experienta de mamica 🙂 ca un copil iti schimba viata in bine! 🙂 Numai bine va doresc!!!
  p.s foarte uman gestul tau de-a sustine campania pt oamenii cu autism,cred ca si eu voi face la fel 🙂

 3. Ce cuvinte frumoase, ce randuri marete! Cata pasiune si devotament! Si mai ales cand aceste cuvinte vin de la un barbat! Putini recunosc ca un copil le schimba viata, adeseori, in bine! Tot respectul pentru aceste randuri frumoase! Sa va bucurati toata viata de ea!
  Sustin campania voastra!
  Multa sanatate tuturor!

 4. buna!suntem prieteni si pe facebook pentru ca voi raman al vostru fan europa fm.o viata fericita si implinita alaturi de cei dragi si sa te bucuri de micuta Alexandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *