Povestile Alexandrei, Viata

Minunile exista

Minunile existaAcum 5 ani si 9 luni am aflat ca minunile exista. Vestea ca vom avea un copil a venit exact ca o minune. Doar ca un tratament medicamentos de lunga durata putea pune in pericol sarcina, ceea ce a a dus la o bucurie limitata. Am consultat cel mai important medic din Romania in domeniul care ne interesa si verdictul a fost sec: sarcina trebuie intrerupta.

Nu trebuie sa va explic cum a fost. Nu are sens nici macar sa-mi aduc aminte. Nu vreau sa ma gandesc la faptul ca azi sau maine sau in fiecare zi un medic recomanda acest lucru. Vestea e imposibila pentru oricine viseaza sa aiba intr-o zi un copil. In doar cateva minute tot rozul din viata mea a disparut. Parea a fi definitiv. Doar ca, la recomandarea Lianei Stanciu am stat de vorba cu un medic despre care stiam doar ca se lupta zilnic cu imposibilul si de cele mai multe ori castiga. I-am trimis un mail cu substanta care ne facea viata imposibila si am asteptat. O ora, doua, douasprezece… dadeam re-fresh la mail si ma uitam la telefon ca si cum de acolo ar fi izvorat viata. Dimineata a adus si mailul. Dupa o noapte de cautari si interpretari am primit un articol in engleza care avea sa ne lamureasca sau cel putin sa ne ajute sa luam o decizie. Am vorbit si la telefon cateva minute. O voce calma si sigura in acelasi timp a spus la un moment dat: “Daca as fi in locul Dvs as merge mai departe”. Si am mers. Iar duminica trecuta am mers la Zurli. In aprilie am mers la Mickey si ne asteapta un drum lung pe care sa mergem impreuna cu Alexandra.

Aflu ca zilele acestea la spitalul la care lucreaza acest minunat medic a ajuns un baietel care avea sanse zero de supravietuire pentru ca organismul sau nu raspundea la nici un tratament. Ar fi fost o sansa doar daca spitalul ar fi avut un aparat special, performant. Dar nu il avea. Acelasi om care ne-a ajutat acum mai bine de 5 ani a imprumutat aparatul din strainatate, iar baietelul are acum parte de tratamentul necesar si e pe drumul cel bun. Merge si el mai departe.

Sistemul sanitar de care vorbim in fiecare zi la radio nu progreseaza, iar noi nu avem spatiu pentru cate stiri Bravo ar trebui sa dam pentru cei care pun umarul singuri la dotarea spitalelor romanesti sau la reabilitarea acestora. Cred ca o putem  face si in acest caz. Puteti dona aici si orice gest poate aduce o raza de soare in viata unuia dintre noi. Ambasada Italiei organizeaza un party special pentru toti cei care doneaza minim 250 lei, dar orice suma (mai mica sau mai mare) conteaza.

Pentru cele de mai sus, dar si pentru muuulte alte minuni despre  care poate nu vom afla niciodata… MULTUMESC DOMNULE CATALIN CIRSTOVEANU (seful sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Marie Curie)!

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *