Mizerii, Opinii

Vin tovarasii…

Zilele acestea Bucurestiul fierbe, iar pe masura ce ne vom apropia de summit-ul NATO vom da in clocot. Daca ne uitam cu atentie putem observa foarte usor care vor fi traseele invitatilor dupa modul cum se planteaza flori sau se curata anumite zone ale capitalei.

Imi aduc aminte ca asa era si pe vremea lui Ceausescu in orasele de provincie. Se turna asfalt proaspat pe traseul ‘tovarasului’, magazinele erau pline ochi cu conserve si alte d’astea. Erau flori peste tot si evident lumea il primea in mod spontan pe presedinte.

Exact acelasi lucru se petrece si acum cu Bucurestiul… bravii nostri conducatori uitand ca nu mai traim vremurile acelea si ca ar trebui sa faca putina curatenie in spatiul in care traiesc pentru ca asa e normal, nu pentru ca Bush sau Putin ar putea observa ce oras meserias avem. Ii doare in cot si nici acolo de Bucuresti, Romania, romani, Basescu sau de Secretarul General timid si inocent al Organizatiei de Tineret PD-L.

Trebuie neaparat sa-mi fac de drum in perioada aia…  In Bucuresti nu e de stat!!

9 thoughts on “Vin tovarasii…

 1. bine zis.mai ales partea cu cotul.
  nu te lua de secretarul inocent bla bla bla ca te face marineru tonomat.

 2. sunt de acord…administratia nu isi face datoria…
  dar …cine « murdareste » …orasul / orasele ? cine arunca pe strada toate cele ? cine strica ceea ce (mai) este (inca) bun, functional ? nu credeti ca fiecare dintre noi suntem responsabili de felul in care ne arata urbea ?… 🙂
  …si, da ! in Bucuresti nu este de stat ! este mult, mult de munca ! daca vom gandi ca orasul ne este …asemenea propriei case…poate vom gasim o solutie sa ne implicam totii, cu adevarat, in aceasta problema …

  cat despre … “4 Minutes to Save the World”
  … ex-ce-len-ta ! 🙂
  si nu numai
  multumesc frumos, si eu 🙂

 3. Pregatirile se vad cu ochiul liber. Masurile de securitate insa,nu! Sunt exceptionale! Intrec orice inchipuire.(………..)Sper sa nu ma”certe” cineva.Te fac vinovat ca m-ai provocat!
  Pentru cine??
  Ti-e scarba! urat cuvantul…dar potrivit!
  Vin”MULTE” vara asta!!

 4. Daca asta e o solutie, ptr a face curatenie, a turna asfalt,a planta flori,sa se organizeze,lunar,asa summit-uri!!! Ar fi o curatenieeeeeeeeee…si a-ti sta cu drag si voi, “capitalistii”,in orasul vostru! Asa ca nu pleca,din oras,tocmai acum… cand e curat si frumos!!!

 5. Curat si frumos suna precum un vis frumos despre un basm la care nu se poate spera ca o sa se intimple vreodata… nu la noi. Nu cit o sa fie prin rotatie, prin revenire, prin renasterea spectaculoasa a diversilor…
  ”bravii nostri conducatori” nu uita ca nu traim acele vremuri, in care au reusit ei sau predecesorii lor sa-i aduca pe scena politica de dupa ”89. Ci vor cu tot dinadinsul sa ne reaminteasca ca ei sunt ”fruncea”. Si asta o vezi in fiecare zi in care mergi in drum spre birou… in timp ce te afli in masina- sine de tranvai plecate lasind in urma statiile pe care nu a existat niciodata un program care sa te indrume incotro puteai ajunge luand tranvaiul x, gropile ce-au aparut dupa astfaltarea proaspat pusa pentru a se lucra la o teava de…, casele a caror autorizatie de constructia a fost data de femeia de servici, emisiunile politice ce te tin departe de mincare in caz ca rezisti sa te uiti fara sa ai nevoie de apa cu lamaie pentru ati alunga greata ce te cuprinde…
  Este mult si tot ce poti spune o gindesc multi asa ca…
  Mini concediu placut sa fie…

 6. E bine ca se face ceva …acum motivul nu mai conteaza . Vrem sumitt-uri si in alte orase :)daca asa se misca ceva .
  Sa ne spuneti la urma daca s-a meritat sa dati in clocot 🙂

 7. Zilele acestea peste tot se vorbeste de Presedinte si fiica lui. Firesc,nu??
  De ce? E vinovata presa? E vinovata ea??
  Putin din amandoua!
  Poate ca-si doreste prea mult in prea putin timp.Si nu conteaza care-i pretul pentru un moft.
  Si daca se poate…..ORICE,ORICAND,ORICUM!!
  Pentru unii e simplu de tot, dar pentru altii!!!
  ……..Pasii au fost marunti,cu daruire,frustrari.
  De ce pentru unii e ALTFEL??? Cine-i de vina?? De ce oare??!!

  Drumul e anevoios…..Si toate usile-s
  INCHISE!!

  INCUIATE!!!!!!

  O zi buna!!

 8. credeti ca facand curatenie vor face impresie buna, pe ai nostri politicieni ii stie o lume intreaga ca sunt niste corupti care se conpromit la caltabosi si palinca nu se dau inapoi de la nimic ce li s-e ofera, justitia isi face”datoria”apoi ii elibereaza ca nu suporta detentia si sunt grav bolnavi,asa o sa avansam cu ai nostri parlamentari flamanzi, furand in mod politicos mereu din buzunarul:bugetarului,pensionarului si a tuturor oamenilor de rand care nu mai stiu sa zambeasca sau sa se bucure de ceva, traiesc mereu cu grija facturilor uriase comparate cu venitul lor si a taxelor si impozitelor care ii fac sa vada fiecare zi in negru,nu mai vorbim de preturi la alimente,de imracaminte nu mai poate fi vorba,inchei cu o intrebare!voi cei miliardari care va stiti de unde si cum va-ti facut averile,a-ti gasit o pastila care va fac “nemuritori”???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *