Opinii Prieteni

Fara pietre

Zilele acestea s-a vorbit despre Teodora, fetita Lianei Stanciu si a lui Mitza cat poate ar fi meritat sa se vorbeasca despre ea si daca nu ar fi avut probleme de sanatate. Este fetita unui cuplu frumos, fiecare dintre cei doi ajungand persoane publice pentru ce au facut, nu pentru ceea ce s-a inventat despre ei sau in urma unor scandaluri mediatice care sa-i scoata in prim plan.

Ii cunosc pe amandoi, fara a fi foarte apropiati, dar cand am aflat despre necazul lor am reactionat ca si cand ar fi fost cei mai apropiati prieteni ai mei.

S-a vorbit zilele acestea ca presa a exagerat cu mediatizarea acestui caz si ca daca nu era vorba de persoane publice, Teodora ar fi avut soarta altor sute de copii care sufera in aceasta perioada de aceeasi boara. ADEVARAT! Dar lucrurile nu vor ramane asa si cred ca acest caz va urni din loc sistemul imputit in care ne scaldam de atata vreme. Vreau sa cred ca asa se va intampla si ca nu vom ascunde sub pres in continuare bubele care ne dau mancarimi din ce in ce mai usturatoare. Acum ceva vreme am publicat pe blog “Juramantul lui Hipocrat” fiind dezamagit de sistemul medical din Romania si satul sa intind plicuri in stanga si in dreapta si fara nici un rezultat.

In alta ordine de idei, celor care au crezut de cuviinta sa se exprime ca Liana si Mitza ar fi trebuit sa-si vanda tot si sa-si rezolve problema, la fel cum s-a intamplat in atatea alte cazuri similare, le spun ca timpul a fost in tabara adversa de aceasta data si probabil acesta ar fi fost urmatorul pas, daca informatia nu ar fi devenit publica si nu s-ar fi transformat intr-o campanie pe aceasta tema.

Peste toate acestea sunt convins ca pentru Liana si Mitza viitorul inseamna si implicarea in astfel de cazuri. Fundatia “Teodora” de care a vorbit Mitza in emisiunea Mihaelei Radulescu nu va ramane doar pe hartie si cei 3 vor strange mai multi bani decat le-ar fi lor necesar acum sa-si rezolve problema. Mult mai multi!!

Asa ca daca mai aveti pietre prin preajma, va invit sa le lasati jos si continuam prin a fi mai buni, fara surprize-surprize de prost gust.

2 thoughts on “Fara pietre

  1. da o tura prin ziare si vezi cati copii asteapta un medicament,un transplant.pe ei nu-i ajuta nimeni.de ce?

  2. Ar trebui sa ne punem fiecare in pielea acelor parinti care afla o astfel de veste si ne va plange sufletul. Nu vrem sa ne gandim ca acei parinti, bogati, cunoscuti sau anonimi si saraci, sufera la fel de mult indiferent de statutul social. Teodora are o sansa in plus, dar doar Dumnezeu stie daca va face din asta cu adevarat o bucurie, desi cu toti banii din lume viitorul fetitei Teodora este destul de trist. Cancerul e o boala mult prea grea pentru un copil asa mic, si am auzit ca iradierea va ingreuna dezvoltarea ulterioara a altor organe, deci tota viata va fi monitorizata, nu va fi un copil ca ceilalti. Sa ne punem in locul parintilor ei si sa ne rugam ca statul sa se sesizeze si sa faca mai multe pentru copii bolnavi din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *