Opinii

Despre greve

primera_divisionFotbalistii din Spania ameninta cu greva pentru neplata salariilor. 🙂 Sindicatul fotbalistilor nu glumeste si e posibil sa asistam la amanarea unei intregi etape in prima liga din Spania, chiar daca cele mai mari probleme se regasesc la ligile inferioare. Jucatorii unor echipe precum Real Madrid sau FC Barcelona participa la astfel de evenimente din respect pentru colegii lor si poate cu gandul ca ar fi avut si ei nevoie de un astfel de gest daca s-ar fi aflat in locul acestora.
In fotbalul romanesc “Sindicatul Fotbalistilor” a fost creat la cererea unor lideri in urma cu ceva vreme. Aproape simultan a aparut si “Adevaratul Sindicat al Fotbalistilor” condus de persoane cel putin dubioase din apropierea federatiei sau ligii profesioniste de fotbal. Cred ca va mai aduceti aminte de mitingul fotbalistilor condusi de Florin Prunea… nici nu mai stiu pentru ce demonstrau atunci mingicarii. Doar ca vremurile pe care le traim sunt din ce in ce mai grele si poate acum mai mult decat oricand am fi avut nevoie de un gest similar in Romania. Ciu-ciu! Nu mai vorbesc de marlania aratata de ‘constructorul’ de la dinamo fata de Emilian Dolha imediat dupa meciul Unirea Urziceni – dinamo Bucuresti. Au fost doar cateva voci care au sarit in apararea lui Ema… restul au preferat sa taca.
Daca parasim lumea fotbalului descoperim ca din cand in cand diferite categorii sociale protesteaza pentru neplata salariilor sau bataia de joc din sistemul de stat. Ii privim de fiecare data ciudat si multumim divinitatii ca inca ne luam ‘banii’. Nu le sarim in ajutor niciodata, asa cum nici ei nu ne vor fi de folos la necaz. Ne-am obisnuit sa tratam problemele individual si nu mai formam de multa vreme o echipa. De fapt… nici nu cred ca am fost vreodata uniti. Doar ne-a placut sa credem asta!!

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Despre greve

  1. Dinamo cu “d” mic? Zau George, asta e discriminare pe fatza. Cateodata esti….rautacios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *