Amestecate

Nu ne vom reveni niciodata

Dupa o pauza de 2 ani am revenit in Portugalia si Spania. Sunt doua tari care ar putea sa-mi ofere cetatenia din oficiu, doar pentru ca le vizitez foarte des… 🙂 Le iubesc, mai ales iarna pentru ca e mai cald decat pe la noi si pentru ca ar fi putut fi exemple de urmat pentru Romania. Ar fi putut pentru ca am inceput anul cu gandul ca nu ne vom reveni niciodata din ce suntem.

Nu intru in detalii economice – pe majoritatea nu le cunosc, iar pe restul nu le stapanesc prea bine -, insa am facut cunostinta cu Portugalia pe vremea cand avea doar un petec de autostrada, iar acum are sute, daca nu mii de kilometri pe care poti circula si cu viteza luminii. Am vazut cu ochii mei restaurante in care nu-ti venea sa intri, iar acum iti pun pe masa cele mai gustoase mancaruri traditionale. Turismul se facea pe bajbaite, iar acum e comparabil cu orice tara de prin preajma. Iar exemplele pot fi multe. Eu am ales doar cateva repere despre care se vorbeste zilnic la televizor.

Despre criza din Spania se vorbeste de vreo 2 – 3 ani. Nu neg ca exista, doar ca anul acesta a fost prima data cand nu am prins reduceri dupa revelion. Magazinele spaniole nu au introdus reduceri inca, dar erau pline ochi de cumparatori si goale de marfa, asa ca nu am nici o camasa noua pentru Garajul de anul asta. 🙂 Unde e criza?

Apusul asta minunat e din Troia. Am gasit acum multi ani acolo o plaja pustie. Era plaja noastra si asa ar fi ramas daca Portugalia nu s-ar fi dezvoltat atat de puternic in ultima vreme. Betonul strica si acolo, dar nu poti avea parte doar de lucruri pozitive in viata. Deocamdata prefer locul asta asa cum e el oricarei statiuni de pe litoralul murdar al Romaniei noastre. Revin cu detalii. Pana una alta ne auzim azi de la 10,00 in Europa Express la Europa FM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *