Amestecate, Opinii

Mi-am pus cauciucuri de iarna

Inainte de sarbatori am amanat de vreo 5 ori drumul pana la un centru unde sa-mi pun cauciucuri de iarna. Nu am gasit timp si pentru asta. Dupa revelion am socotit ca vine primavara si… nu mai are sens sa misc muntii din loc pentru inca 2 luni. Doar ca a venit iarna intre timp si m-am razgandit. In primele 3 zile de viscol si ninsoare am mers la radio cu taxiul sau cu mijloacele de transport in comun, dar si o buna bucata de drum pe jos atunci cand s-a oprit traficul spre Baneasa. Si daca aveam cauciucuri de iarna tot nu as fi scos masina in trafic. In Bucuresti e o adevarata nebunie in conditii normale. In astfel de zile e jungla.

Sambata insa… am renuntat la ora de cardio de la sala si am stat mai bine de 2 ore sa scot masina din muntii de zapada. A durat mai mult pentru ca vecinii care si-au scos masinile mai devreme au zis ca e cool sa arunce zapada pe masina mea. 🙁 Altii trageau cu ochiul de la geam sa vada cand termin pentru a ocupa locul proaspat deszapezit…

Dupa nebunia asta am mers si mi-am pus cauciucuri de iarna. Nu am chef sa ma vad cu vreun caschetar si sa las la aprecierea lui daca merit sau nu amenda. In principiu as fi mers in continuare cateva zile cu autobuzul, dar zapada nu va disparea de pe strazi pana prin aprilie (asa-i la noi!!) si chiar daca pe drumurile principale asfaltul s-ar fi uscat nu stii ce organ pune ochii pe tine. Raman la parerea ca obligativitatea cauciucurilor de iarna este o ineptie si nu a facut decat sa scoata foarte multi bani din buzunarele noastre, dar atata vreme cat printre noi sunt cetrateni care considera ca nu e frumos sa-i criticam pe politicieni pentru ca sunt si ei oameni vom plati in continuare cu varf si indesat. Cred ca mai corect ar fi fost ca taxele platite de noi sa se vada pe sosele deszapezite de autoritati competente pe care sa putem circula cu orice tip de cauciuc. Sau mai simplu ar fi fost daca parintii celor pe care i-am votat ar fi folosit cauciuc Durex la momentul potrivit.

PS: Ma uit in continuare la tv si ma intreb: daca autoritatile ar fi blocat drumul si ar fi interzis accesul masinilor de orice fel in zonele de cod galben sau portocaliu nu ar fi fost mai simplu? Am fi avut doar drumuri blocate cateva zile si nu ar fi fost necesara interventia de urgenta decat in cazurile medicale extreme. Da, dar asa nu aveam premier cu lopatica Dior sapand la Q7…

Tagged , , , ,

1 thought on “Mi-am pus cauciucuri de iarna

  1. E bine ca ai unde sa-ti versi nervii, insa nu ai dreptate. Pentru siguranta ta,a familiei,e primul lucru care se face la inceput de iarna.Nu stii ce te asteapta in aceste luni,ce drumuri neplanuite trebuie sa faci.Cand iti cumperi varza,iti schimbi si cauciucurile,nu uita 🙂 Mi-am cumparat noi noute,cele mai betonate,asa,ca sa intoarca barbatii capul dupa ele 😉 =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *