In centru

in centru

cu Toader Paun, Mihai Gainusa si Vlad Petreanu

Am calatorit suficient de mult cat sa inteleg ca oriunde as merge nu e bine sa mananc la restaurantele aflate in centrul oraselor sau in apropierea obiectivelor turistice importante. Nimeni nu se va stradui acolo sa prepare cea mai buna mancare sau sa ofere cele mai bune servicii pentru ca nimeni nu isi fidelizeaza clientela intr-o astfel de zona. Asa ca sunt sanse mari sa mananci carton sau sa descoperi prea tarziu mizerii ascunse.

Am fost saptamana trecuta la Milano, iar primul traseu a fost catre… centru. Dupa un zbor cu escala, treziti la 4 dimineata (mai devreme decat pentru Desteptarea!!) si curiosi de ce ne poate oferi orasul, am cedat si ne-am asezat la vreo 150m de Domul din Milano.

Terasa arata bine, vremea era destul de buna, incalzitoarele isi faceau treaba… chiar si preturile erau ok pentru ca nu am comandat nimic peste 10-12 euro/portie. Eram si insetati, asa ca am luat fiecare si cate o bere. Au inceput sa curga povestile despre radio, experiente cu Mihai Gainusa. Au venit si amintirile din tv unde Petreanu e specialist (trebuie sa-l pun sa povesteasca intr-o zi la radio cum dadea penalizari in timpul prezentarilor), totul parea perfect. Si chiar a fost. Insa Milano a devenit orasul unde am baut cea mai scumpa bere din lume: 10 euro. Pretul acesteia nu era afisat nicaieri!!

Acest lucru se poate intampla oriunde, oricand. Nu exista bodega de centru care sa nu aiba o mizerie din asta. Si nici mancarea nu a fost cine stie ce. Asa ca, oriunde plecati, incercati sa va departati putin de zona centrala si sa petreceti putin timp in locurile sau localurile unde merg localnicii. Atmosfera e intotdeauna mai placuta, mancarea mai buna si nu incearca nimeni sa ascunda vre-un defect pentru ca in astfel de locuri proprietarii incearca sa-si fidelizeze clientii si nu-si permit sa ascuda defecte. In plus, e un mod de a descoperi oameni si locuri unice.

In rest la Milano a fost minunat. Se vede asta si din fotografie. 🙂

Leave A Comment