Amestecate

Iarna ninge. Uneori ninge mult.

Nu sunt in tara, dar urmaresc ce se intampla. Aflu de la stiri ca iarna ninge. Uneori ninge mult. Pana si Antena 3 a dat corect stirea asta. Dar in ianuarie asta nu mai e o stire. E doar o informatie in caz ca ai deschiz televizorul inainte sa arunci o privire pe fereastra.

Sunt lucruri de sezon care se intampla in meseria fiecaruia. In media stim ca in perioada sarbatorilor de iarna apar stiri cu zapada, carnati, cozonaci, betivi, spitalizati si blocati in trafic. De Paste revin stirile cu cozonaci, apar preturile la miel, cainii vanduti pe post de miel si intr-o ordine aleatoare traditionalii betivi, spitalizati si imagini cu patriarhul. De 1 Mai lipsesc cozonacii, dar avem betivi, spitalizati, libere pentru bugetari si zapada din cluburile din Mamaia. Vara betivii si spitalizatii se confunda atunci cand temperaturile trec de 35C. Pentru ca vara e cald. Uneori foarte cald.

Toate nenorocirile astea apar la stiri pentru ca acestea sunt perioade cand nu se intampla nimic altceva important si buletinele de stiri trebuie totusi difuzate. Noi stim asta la radio pentru ca se intampla acelasi lucru de fiecare data in perioadele speciale cum sunt cele de mai sus. Aproape fara exceptie stim ca nu vom avea stiri cu adevarat de Craciun sau de Revelion.

De ce %&#@)$& @%@(* (@^)#(#_!#%$### $**@#(*$^@ responsabilii cu stransul zapezii de pe drumurile publice nu stiu ca sunt sanse mari sa ninga in ianuarie si nu se tin de treaba? Asta e meseria lor si ar trebui sa anticipeze un astfel de moment. Pentru ca nu-i trage nimeni la raspundere. Pentru ca noi nu le cerem socoteala cu adevarat niciodata.Pentru ca nu actionam niciodata ca o echipa, iar ei mereu sunt in gasca, aceeasi gasca cu aceleasi interese.

Si pentru ca toata ziua dam F5 ca sa aflam ce mai fac Borcea si Pelinel.

2 thoughts on “Iarna ninge. Uneori ninge mult.

  1. Este un articol foarte realist, care prezintă un adevăr, despre care nu mai ai puterea nici să razi, nici să glumeşti. Te întristează. Stupiditatea unor posturi, care transmit “ştiri” este de evitat, dar faptul că în lipsă de informaţii se recurge la orice fel de umplutură sau “carcalete” este grav pentru media. Este la fel cum în medicină un medic neexperimentat, trimite pacientul peste tot, să facă o grămadă de analize inutile, în căutarea diagnosticului, pe care ar trebui să îl “vizualizez”, din câteva întrebări. Eu, încă refuz să cred că oamenii sunt incompetenţi şi pun totul pe seama indiferenţei, comodităţii şi penibilului principiu românesc:”la noi merge şi aşa”..
    Dar… să trec la un subiect mai frumos: De Sf. Ion , vă rog să primiţi urări de bine şi felicitări pentru tot ce faceţi bine La Mulţi ani.
    Cu deosebită admiraţie.
    Maria Vrabete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *