Amestecate

Iarna ninge. Uneori ninge mult.

Nu sunt in tara, dar urmaresc ce se intampla. Aflu de la stiri ca iarna ninge. Uneori ninge mult. Pana si Antena 3 a dat corect stirea asta. Dar in ianuarie asta nu mai e o stire. E doar o informatie in caz ca ai deschiz televizorul inainte sa arunci o privire pe fereastra.

Sunt lucruri de sezon care se intampla in meseria fiecaruia. In media stim ca in perioada sarbatorilor de iarna apar stiri cu zapada, carnati, cozonaci, betivi, spitalizati si blocati in trafic. De Paste revin stirile cu cozonaci, apar preturile la miel, cainii vanduti pe post de miel si intr-o ordine aleatoare traditionalii betivi, spitalizati si imagini cu patriarhul. De 1 Mai lipsesc cozonacii, dar avem betivi, spitalizati, libere pentru bugetari si zapada din cluburile din Mamaia. Vara betivii si spitalizatii se confunda atunci cand temperaturile trec de 35C. Pentru ca vara e cald. Uneori foarte cald.

Toate nenorocirile astea apar la stiri pentru ca acestea sunt perioade cand nu se intampla nimic altceva important si buletinele de stiri trebuie totusi difuzate. Noi stim asta la radio pentru ca se intampla acelasi lucru de fiecare data in perioadele speciale cum sunt cele de mai sus. Aproape fara exceptie stim ca nu vom avea stiri cu adevarat de Craciun sau de Revelion.

De ce %&#@)$& @%@(* (@^)#(#_!#%$### $**@#(*$^@ responsabilii cu stransul zapezii de pe drumurile publice nu stiu ca sunt sanse mari sa ninga in ianuarie si nu se tin de treaba? Asta e meseria lor si ar trebui sa anticipeze un astfel de moment. Pentru ca nu-i trage nimeni la raspundere. Pentru ca noi nu le cerem socoteala cu adevarat niciodata.Pentru ca nu actionam niciodata ca o echipa, iar ei mereu sunt in gasca, aceeasi gasca cu aceleasi interese.

Si pentru ca toata ziua dam F5 ca sa aflam ce mai fac Borcea si Pelinel.

2 thoughts on “Iarna ninge. Uneori ninge mult.

  1. Este un articol foarte realist, care prezint─â un adev─âr, despre care nu mai ai puterea nici s─â razi, nici s─â glume┼čti. Te ├«ntristeaz─â. Stupiditatea unor posturi, care transmit “┼čtiri” este de evitat, dar faptul c─â ├«n lips─â de informa┼úii se recurge la orice fel de umplutur─â sau “carcalete” este grav pentru media. Este la fel cum ├«n medicin─â un medic neexperimentat, trimite pacientul peste tot, s─â fac─â o gr─âmad─â de analize inutile, ├«n c─âutarea diagnosticului, pe care ar trebui s─â ├«l “vizualizez”, din c├óteva ├«ntreb─âri. Eu, ├«nc─â refuz s─â cred c─â oamenii sunt incompeten┼úi ┼či pun totul pe seama indiferen┼úei, comodit─â┼úii ┼či penibilului principiu rom├ónesc:”la noi merge ┼či a┼ča”..
    Dar… s─â trec la un subiect mai frumos: De Sf. Ion , v─â rog s─â primi┼úi ur─âri de bine ┼či felicit─âri pentru tot ce face┼úi bine La Mul┼úi ani.
    Cu deosebită admiraţie.
    Maria Vrabete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *