Amestecate, Funny

Cum sa dormi ca valiza-n gara

cum sa dormi ca valiza n garaMă simt extrem de norocoasă, am abilitatea de a dormi în condiții vitrege. Bănuiesc că harul mi l-am șlefuit în studenție, cât timp am stat în cămin. În cei patru ani de facultate m-am perindat prin căminele din Tei, Grozăvești și Leu. În camera din Tei a fost un pic mai aglomerat, eram patru fete. Ce-i drept, și spațiul era mare. Dar somnul se făcea pe fundal, mai mereu. Mi-au plăcut anii studenției!

Așa, revenind în vremurile noastre, acum pot dormi ca valiza-n gară, fără nicio problemă. N-am cine știe ce performanțe, ca tot omul am dormit dusă prin trenuri și avioane. Cred că și în tramvai am ațipit. Prietenii mă știu. De obicei, în weekend ne întâlnim pe la unul dintre noi acasă și se lasă cu hăhăieli, muzică, râsete și plânsete de copii. Eu nu prea rezist după miezul nopții, așa că mă retrag discret pe câte un colț de canapea, fără să anunț pe nimeni, să nu încurc lumea și trag un pui de somn. Mă rog, de cele mai multe ori puiul de somn se transformă în gâscan, v-am zis, sunt un maaare fan somn. Mă mai trezesc din când în când și dacă discuția nu mă atrage, mă bag din nou la somn. Odată m-am dezmeticit și se vorbea despre cancer. Ok, nu, mai bine dorm, poate  visez bomboane.

Astăzi am reușit performanța de a dormi o oră pe-o canapea de la Medlife, pe hol. A trebuit să fac o analiză mai complexă, care m-a ținut în clinică două ore, timp în care mi se tot recoltau probe de sânge. Prima oră am rezistat, am mai citit, m-am mai uitat la lume. A doua m-a învins. M-am lăsat ușor pe ruscac și pe geacă și…somn. În jurul meu erau câțiva puști care țipau, două televizoare date pe desene animate, un ambient perfect pentru un somn revigorant. Când m-am trezit, se făcuse coadă la ușa cabinetului unde îmi recoltam sânge. Mi-am aranjat demnă ochelarii și m-am așezat și eu la rând să mi se ia sânge, venise vremea. Asistenta mi-a zis să nu stau la coadă, m-a chemat înăuntru. Cei de la coadă n-au protestat. Nu te pui c-o gravidă care tocmai s-a trezit din somn! Când am  plecat, am văzut că geaca îmi lăsase niște urme pe față. Asta e, suferă somnoroasa!

Acum, ce-o sa fac eu dupa ce se naște copilul? Cum mai dorm ca valiza-n gară? Sau poate asta o să fie în avantajul meu? Poate o să trag un pui de somn în picioare, în timp ce dau la blender niște legume. Găsesc eu soluții. Dar atât vă zic, somnul nu e o rușine!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *