Amestecate

Cea mai buna inghetata din lume

Am gasit cea mai buna inghetata din lume. Chiar cea mai buna. La Roma gasesti pe toate stradutele sau potecile cate o “gelaterie”. E imposibil sa treci pe langa ele fara sa poftesti la o inghetata, indiferent de anotimp. Si daca nu iti place inghetata tot esti tentat sa incerci macar una din zecile de arome pe care le gasesti peste tot. Poate fi ciocolata (multe feluri de ciocolata), vanilie, fistic, mango, lamaie, stracciatella… orice. Si iarna vrei o inghetata, mai ales ca temperatura nu scade sub 10C ziua.

Am ajuns prima data la Roma in urma cu cativa ani, la un congres pe teme de radio si ca de obicei am gasit cateva ore ca sa ajungem in oras. Seara mancam intr-una din pietele Romei si dupa aceea pierdeam vremea pe stradute. Pe una dintre ele am gasit cea mai buna inghetata din lume. De fapt… cea mai buna crema de inghetata din lume sau ce mai fina. 🙂 Nu exagerez cand spun ca in fiecare din cele 4 seri cat am stat in capitala Italiei am mers “ca drogatii” (impreuna cu toti colegii din radio) ca sa mancam inghetata din acelasi loc. Era atat de buna ca de cate ori gasesc o inghetata buna undeva o compar cu cea incercata la Roma.

Anul asta am mers in vacanta cateva zile si… mi-am adus aminte ca am pe cineva aici. Nu mai stiam exact pe ce straduta era inghetata mea preferata, dar am mers pana am gasit locul. Nimic deosebit, un magazin oarecare cu sute de bomboane la kilogram, caramele si alte dulciuri proaste pe care ai senzatia ca nu le cumpara nimeni. Suveniruri si magneti de frigider cu un design de cosmar te intampina peste tot. Teoretic nu ai intra niciodata intr-un astfel de loc. Nici nu mai stiu cine a descoperit locatia si ce cauta de fapt, dar nu mai conteaza. Dincolo de toate nimicurile astea sunt vreo 150 de arome diferite de inghetata. Prea multe pentru gustul meu si nu stiu de cate ori va trebui sa revin la Roma ca sa le incerc pe toate, dar indiferent ce am incercat nu am dat gres. Sunt si doua bancute cam soioase pe care sa te bucuri de arome sau poti sa o iei hai hui pe strazi si sa revii doar pentru inghetata preferata. Locul e plin de lume indiferent de ora si stai la rand aproape de fiecare data.E o chestie de gust pana la urma, dar eu am ramas marcat si bine ca nu locuiesc aici ca sa mai pun cateva kilograme doar din inghetata. Nu am uitat momentul, la fel cum nu am sa uit niciodata cand am incercat prima data Haagen Dasz. Eram la Paris, coboram de la Sacre Coeur… stiu si cu cine eram si daca ma straduiesc putin imi aduc aminte si ce temperatura era afara. 🙂

Revenind… Locul se numeste Della Palma si se afla pe Via della Maddalena 19-23 in Roma. Daca aveti un GPS puteti incerca direct cu coordonatele din prima fotografie. 🙂 Ciao!

cea mai buna inghetata din lume 2

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *