Amestecate

Am fost la bulgari

In week end am hotarat sa dau o fuga pana la Ruse. Si chiar am dat.

Fiecare detaliu al calatoriei la ‘fratii’ nostri a fost un deliciu si daca locuiti in partea de sud a tarii merita sa incercati.

De multe ori m-am gandit ca daca as fi locuit in Arad probabil as fi petrecut fiecare week end in Budapesta sau Viena. Dar pentru ca nu am noroc… am zis sa vad si eu cum sta treaba cu bulgarii. Nu sunt mai ‘primitori’ decat romanii. Nu sunt mai destepti si nici mai curati, civilizati sau bogati decat noi. Intrarea in Bulgaria seamana cu iesirea din Romania (ma refer la drumuri si peisaj). Comunismul lor a generat aceleasi probleme ca si la noi. Puterea de cumparare difera insa, e in favoarea noastra, si te face sa te simti bine in magazinele din orasul de pe granita.

Intrarea in Ruse seamana cu intrarea intr-un oras bombardat. Gropi, cratere, blocuri sinistre si nimeni in preajma lor. Desi par locuite, cutiile lor de chibrituri arata de parca au simtit recent efectele unei bombe chimice. Centrul orasului insa, desi murdar… are o zona pietonala mai mare decat toate zonele similare din Bucuresti la un loc. Am gasit si cateva brand-uri de care nu dai pe la noi… Una peste alta a fost funny si cred ca ma voi intoarce la Ruse ori de cate ori am putin timp liber si vreau sa scap de orasul condus de Videanu si tara in fruntea careia sta cocotat tatal secretarului general timid al tineretului pdlist.

Daca aveti oroare de vremurile de demult nu incercati insa sa treceti granita prin sud.

Data viitoare o sa plec pregatit si cu un aparat foto.

10 thoughts on “Am fost la bulgari

  1. Este foarte adevarat ceea ce spui , si eu ma duc frecvent in Ruse . Intradevar puterea de cumparare este mai mica decat la noi , macar asa ne bucuram si noi de raul altuia , glumeam…

  2. Interesant! Sa ti petrecti week end ul la vecinii nostri bulgari 🙂 Am auzit ca ar fi si locuri frumoase si primitoare si de aceea voi face o mica excursie cu prima ocazie! O zi frumoasa, George!

  3. …am fost si eu dar am trecut cu bacul, pe la Calafat…era acum cativa ani…sincer,nu mi-a placut! De aceea nici nu am mai mers, de atunci…

  4. data viitoare poate iei si ceva forumisti cu tine. asta pt ca tie vad ca iti e greu sa ti aparatul in mana….sau sa iti amintesti sa il iei.

  5. la noi greu o sa se simta ceva la preturi,pt ca a devenit concurenta cine va fi primul in topul celor cu multe zerouri in euro,nu toti au fost destul de destepti ca dl Patriciu care dupa ’89 era un simplu parlamentar dar la cata inteligenta a avut se vede in ce top a ajuns,noi nu ducem lipsa de oameni inteligenti in ROMANIA dar ducem lipsa de un trai decent…..

  6. Nu e mare diferenta intre Romania si Bulgaria. Oameni saraci sunt peste tot. Bine ca au alesii nostrii de unde fura…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *