Amestecate

Am apelat pentru prima data 112

Ieri am apelat pentru prima data 112. Am scris despre importanta serviciului de urgenta la finalul anului trecut si am fost usor indoit daca sa sun sau nu. Am ales bine.

Era aproape miezul noptii. Alexandra dormea de mult, iar tati facea un ultim tur cu telecomanda cand mami a venit ingrijorata ca afara s-au auzit bubuituri si a aparut un fum gros de la una din casele din apropierea blocului nostru. In mai putin de 30 de secunde au aparut si flacarile, iar fumul era din ce in ce mai negru si mai gros. Totul se petrecea pe strada alaturata, iar noi aveam cele mai bune locuri. 🙁 Era evident ca ardea o casa! -Sa sunam la 112! -Sa sunam?? Am luat in calcul si varianta in care cineva ar fi dat foc la ceva in mod controlat, dar mi-a trecut repede si am pus mana pe telefon. Conversatia a fost usor ciudata, poate si pentru ca nu eram pregatit pentru asa ceva. As fi vrut sa spun totul in 3 cuvinte si aveam senzatia ca trece o eternitate pana reusesc sa raspund la intrebarile operatoarei. Nu au trecut 5 minute si au aparut atat pompierii, cat si salvarea + politia. Totul s-a terminat cu bine si nu au fost victime.

Va reamintesc ca in Romania 3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente si ai sanse mari sa pierzi pe cineva drag doar pentru ca cineva abuzeaza de serviciul 112.

One thought on “Am apelat pentru prima data 112

  1. La fel am patit si eu George,m-am trezit intr-o noapte din cauza luminii puternice ce batea pe geam.Am sunat si eu pentru prima oară La 112…La 1 noaptea.In acea noapte au ars 4 case..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *