Amestecate, Viata

Acasa

Ne-am mutat  de curand, iar Alexandra a intrebat de multe ori cand mai mergem la vechea locuinta, locul in care a crescut. I-am spus ca putem merge oricand si s-a linistit. Intreaba din ce in ce mai rar.

Pentru mine, orice as face si  chiar daca m-am nascut la Galati si anul asta fac 19 ani de cand sunt in Bucuresti, de cele mai multe ori acasa inseamna la Iasi. La mama. Orasul nu mai e acelasi, oamenii sunt altii, nici camera mea nu mai e a mea. Dupa ce am plecat la Bucuresti parintii mi-au gasit si aruncat chiar si colectia de reviste pornografice alb-negru din liceu. Nici macar acest lucru nu a rupt legatura dintre mine si “acasa”.

Ce e pana la urma acasa? Poate fi locul unde ai trait cele mai frumoase amintiri. Sau locul celor mai marcante momente. Cred in acasa cel de acum, dar de multe ori imi este dor de acasa de la Iasi.

 

Tagged , ,

2 thoughts on “Acasa

  1. Şi mie mi-e dor de acasă din Oltenia, dar am doar 4 ani în Timişoara, prea puţin ca să fie acasă. Mi-e dor să pot ajunge oriunde pe jos, fără să fiu dependentă de tramvai.

  2. Mama e din Iasi, copilaria, de la zero la 14 ani, a insemnat verile petrecute acolo… Frumos, de suflet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *